Persoonlijke aanraders

Mijn favoriete tools

Tools, apps en software die je bedrijf productiever, makkelijker en leuker maken? Ik ben fan en heb er héél veel voor je getest! Hieronder deel ik mijn favorieten met je, die ik persoonlijk zeer kan aanraden. 

De lijst bestaat uitsluitend uit simpele, makkelijke tools die je daadwerkelijk helpen om tijd te besparen, zonder je bedrijf complex te maken. Zodat jij de fijnste voor je bedrijf eruit kunt pikken en nog productiever kunt werken.

Trello

Met stip bovenaan de lijst, want waar gebruik ik het niet voor? Met Trello houd ik overzicht op mijn maandplanning en -doelen en bewaar ik plannen voor de lange termijn. Deze tool is ook ideaal om met meerdere mensen in samen te werken: maak een gedeeld bord met je klanten of freelancers en je verliest nooit meer het overzicht.

Hele fijne functies in de gratis versie, met extra mogelijkheden in de betaalde versie.

forest

Forest is dé app die helpt om je ultiem te focussen en niet afgeleid te worden door je telefoon. In een digitaal bos plant je boompjes door een X aantal minuten niet op je telefoon te zitten. Je stelt zelf een tijd in tussen 10 en 120 minuten en gaat full focus aan de slag. Zit je toch op je telefoon, dan gaat je boompje dood en blijft deze als vervelende reminder in je bos staan.

Wellicht een vreemd spelletje, maar het werkt enorm goed! De app kost rond de 2 euro en is dat meer dan waard, trust me.

moneybird

Moneybird is al jaren mijn go-to voor alles dat te maken heeft met administratie. De tool is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en – het allerbelangrijkste – enorm tijdbesparend! In Moneybird kun je onder andere gemakkelijk bonnen en facturen scannen en verwerken, betalingen automatiseren en je uren bijhouden.

Als je op zoek bent naar een tool die je administratie sneller en makkelijker maakt, kan ik je deze ten zeerste aanraden. Door op de onderstaande button te klikken maak je gebruik van mijn ‘Vertel een Vriend’ link, waarmee je Moneybird 120 dagen gratis kunt proberen i.p.v. 60 dagen.

calendly

Al een hele tijd ben ik fan van Calendly, want deze tool neemt een van de meest onnodige tijdverspillers uit handen: het inplannen van afspraken. Geen eindeloos heen-en-weer gemail meer, maar een simpele link waarmee jouw (toekomstige) klanten makkelijk een afspraak met je inplannen. Extra fijn is de manier waarop je zelf aangeeft wanneer je beschikbaar bent voor welk soort afspraken. Een perfecte tool om tijd te besparen én controle te houden over je agenda. 

Calendly’s basisfuncties zijn gratis beschikbaar, voor extra features betaal je een klein bedrag per maand. 

Zapier

Mijn nummer 1 tool voor automatiseringen. Ik zweer bij Zapier! Met deze tool leg je gemakkelijk verbindingen tussen verschillende programma’s en software, waarmee de tool in ‘Zaps’ processen automatiseert en je zo een hoop tijd bespaart. De mogelijkheden voor tijd besparen zijn bijna eindeloos op deze manier.

Zapier is beschikbaar als gratis versie en in verschillende betaalde abonnementen voor extra functies. Maar met de gratis versie kom je al een eind!

Mailblue

MailBlue is mijn all-time favourite tool voor emailmarketing! Het fijne aan MailBlue is de intuïtieve en gebruiksvriendelijke opzet die je bergen met tijd bespaart. Ook niet onbelangrijk zijn de lage kosten: hoewel je bij sommige andere tools gratis kunt starten, zijn de bijbehorende functies gelimiteerd en betaal je al heel snel relatief veel voor extra functies en emailadressen op je lijst. In mijn ervaring heeft MailBlue een hele goede prijs-kwaliteit verhouding, waardoor ik het al jaren gebruik. 

Oftewel: een absolute aanrader voor elke ondernemer die meer wil verkopen via emailmarketing!

google workspace

Als je de how-to video’s in de how-to library hebt bekeken, zul je het al weten: ik ben fan van Google Workspace! Een aantal van mijn favoriete tools van het bedrijf zijn Gmail, Google Calender, Drive, Docs, Sheets en Forms. Los van het gebruiksgemak van de individuele tools, vind ik het ideaal om alles onder een digitaal ‘dak’ te hebben. Zo is alles gelinkt, kan ik er altijd bij en is het makkelijk om items met anderen te delen. Mijn email hosting heb ik er ook bij, zodat ik nooit afhankelijk ben van mijn domein hostingpartij.

toggl track

Een ontzettend handige tool om je tijd mee te tracken en daarmee inzicht te krijgen in waar je uren nou eigenlijk in zitten. Bonus side-effect: het tracken van je tijd geeft je vaak al een flinke productivity boost. 🙂

Toggl Track is beschikbaar als mobiele en desktop app, en als browser extensie. Je kunt gratis gebruik maken van de basis tools en upgraden voor premium functies. 

loom

Loom is mijn favoriete tool om korte video’s op te nemen. Omdat je zowel je scherm kunt delen als zelf zichtbaar kunt zijn, gebruik ik de tool voor allerlei video content: (gratis) presentaties voor volgers en leads, visuele instructies voor mijn freelancers en, zoals je misschien al gezien hebt, waardevolle how-to video’s voor jou! 

Loom is beschikbaar in een (beperkte) gratis versie en met een klein bedrag per maand uit te breiden naar een business pakket.

OneTab

OneTab is een gratis extensie in je browser die jouw 1001 open tabbladen verzamelt onder één tabblad, zodat je niet wordt afgeleid door al die openstaande tabjes. Ideaal om rust in je workspace en hoofd te creëren, zonder informatie waar je later nog even op terug wilt komen, weg te moeten klikken.